top of page

Kam na výlet z České republiky levně a pohodlně luxusními autobusy a vlaky bez přestupu

Máme veliké štěstí, že v dnešní době je spoustu možností levné a pohodlné dopravy po Evropě. Nejsou to jen letenky, které klesly na nízkou cenu a jsou dostupné pro většinu z nás, ale je tu i široká síť autobusů a vlaků, které jezdí za hubičku. Pojďme se podívat, do jakých zajímavých měst se můžeme dostat přímo s autobusy a vlaky z České republiky.


Budapešť

Budapešť

Budapešť je krásné město s bohatou historií, krásnými památkami a v něčem se podobá Praze. Co je jedním z hlavních důvodů, proč jej také navštívit, jsou termální lázně, kterých je v Budapešti nespočet a neskutečně Vám zpříjemní pobyt ve městě. Noční život je tady také dost bohatý a pořádá se tu každoročně úžasný festival Sziget na jednom z ostrovů na řece Dunaj. Jednoznačně doporučuji si sem zajet, pro návštěvu termálů nejlépe v zimě.

Doprava: s Flixbusem se sem dostanete z Prahy od 798 Kč/zpáteční jízdenka. Cesta trvá cca 7 hodin a lze vystoupit na několika místech v Budapešti. Nezapoměňte, že čím dříve koupíte jízdenky, tím více ušetříte. Flixbus totiž nezlevňuje, naopak s blížícím se datem zdražuje.


Regensburg - Řezno

Řezno je jen něco přes 3 hodiny z Prahy vzdálené bavorské město, které Vás nadchne svým historickým centrem, katedrálou a nejstarším kamenným mostem v Něměcku. O Vánocích jsou zde také krásné vánoční trhy a lze se vypravit kolem města na hezké procházky přírodou, odkud je vidět na celé město. Dále můžete pokračovat s Řezna do Mnichova a navštívit muzeum BMW a hezké historické centrum.

Doprava: z Prahy do Řezna koupíte autobusové jízdenky společnosti Leoexpress od 398 Kč/zpáteční jízdenka, z Řezna do Mnichova to je pak už jen do 2 hodinek cesty za 250 Kč/zpáteční jízdenka - nejlevněji s Flixbusem.


Drážďany

Drážďany

Toto zajímavé město v Německu je od nás co by kamenem dohodil a nabízí krásné historické památky a úžasnou atmosféru především v době Vánoc. V této oblasti Saska je k vidění spoustu velkolepých zámků a stojí za to překročit kousek hranice a některé navštívit.

Doprava: cesta z Prahy trvá jen 2 hodiny a jízdenky u Flixbus se dají pořídit od 538 Kč/zpáteční jízdenka


Vídeň

Nádherné město s mnoha památkami a obrovskými parky. Na Vídeň je dobré si vyhradit alespoň dva dny a zajet se podívat i do zámků, které nejsou přímo v centru, ale lze k nim dojet městskou hromadnou dopravou. Nábřeží podél Dunaje připomíná pražskou Náplavku, kde najdete cesty na brusle, restaurace, bary, umělé pláže.

Doprava: cesta z Prahy trvá 4h40 a s autobusy RegioJet lze koupit zpáteční jízdenku za 598 Kč. Lze využít i jejich vlaky do Vídně, ty jsou ale o něco dražší a začínají na 750 Kč/zpáteční jízdenka, cesta vlakem trvá zhruba 4 hodiny.


Tatry

Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš je krásné místo u Nízkých Tater, které nabízí spoustu aktivit a míst k vidění. Je zde velké jezero, jeskyně, hory, možnosti celodenních procházek, vodní park Tatralandia a samozřejmě výborné halušky s Brynzou :))

Doprava: Se společností RegioJet se sem přes noc dostanete za přibližně 568 Kč/zpáteční jízdenka z Prahy a denní spoje začínají na 638 Kč/zpáteční jízdenka. Cesta trvá 6 hodin.


Poprad

Vysoké Tatry jsou nádherné a vybízí k lyžování i turistice. Nejbližší zastávka je Poprad, ze které se dostanete k horám autobusem. Pohodlně sem dojedete přímým vlakem z ČR do Popradu nelevněji s Leoexpress a RegioJet.

Doprava: Cesta z Prahy sem trvá 7 hodin a s noční vlakovou linkou RegioJet se lze sem dostat jen za 568 Kč/zpáteční jízdenka.


Krakov

Krakov

Nyní zavádí Leoexpress nový spoj z Prahy do Krakova, snadněji se tedy dostanete do tohoto pěkného polského města s historickými památkami, které stojí za vidění. Čeká Vás zde návštěva hradu, katedrála, kostely, pěkná náměstí, paláce, historické domy a spoustu dalšího. Co vidět v Krakově si můžete přečíst zde.

Doprava: Z Prahy cesta trvá 6,5 hodiny a Leoexpress uvádí, že ceny budou od 190 Kč/jedna cesta, mě to vychází ale u nich na stránkách na cca 850 Kč/zpáteční cesta, což i tak není špatné.


Vratislav

Další oblíbené polské město, kam stojí za to si zajet na víkend, především v období Vánoc. Co vidět ve Vratislavi si můžete přečíst zde.

Doprava: Z Prahy se dostanete do Vratislavy za 4h20 Flixbusem a ceny se pohybují od 598 Kč/zpáteční jízdenka




126 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page