top of page

Aby si děti (i ty přerostlé:)) našly pořádnou zábavu v Pyrénées Orientales

Aktualizováno: 29. 4. 2021


Aquaparky, lanové parky, poutě, jeskyně s promítáním, safari a zoo a spoustu dalšího nabízí náš region Pyrénées Orientales. Je to zábava jak pro dospělé, tak i pro děti. Stačí se se mnou domluvit a zahrneme to jako součást některého výletu nebo se domluvíme na odvozu, pokud je to v blízkém okolí ubytování. Cílem je, abyste si to tady vy, případně Vaše děti, užili naplno :)



Aquaparky

Pobřeží u Perpignanu nabízí několik možností, kam si zajít se vyblbnout na tobogány a i vyzkoušet netradiční aquaparky. Největší aquapark je v Saint Cyprien a podobný, ale o trochu menší, se nachází v Leucate. Oba jsou otevřené od půlky června do půlky září.

Jeden speciální aquapark se nachází v Torreilles, jmenuje se Frenzy Palace, a ten je spíše pro dospělé, kteří se vyblbnou na skluzavkách, které Vás před pádem do vody vyhodí vysoko do vzduchu. Některé dny zde hraje i DJ. Podobný je Drop-in v Argelés sur Mer.

Zajímavým vodním parkem v Argelés sur Mer je také Canyoning park, kde si vyzkoušíte, jaké to je skákat ze skal do jezírek a projít celé údolí kaňonu z jezera do jezera., tak jako se to dělá v pravých kaňonech (mimochodem tato možnost tady je v regionu si to zažít i v opravdových kaňonech).



Lanové parky


V regionu najdete několik zajímavých a velkých lanových parků pro dospělé i pro děti. Nejzajímavější jsou v Leucate a u jezera v Boulou, kde se dokonce můžete přes velkou část jezera svést po laně. Další menší se nachází u Ille sur Tech.





Zoologické zahrady


Zvířecích parků je taky spoustu, ovšem ty nejhezčí jsou směrem do hor. Doporučuji zoo v Casteil, kde mají i bílé lvy, dále pak je moc krásný park s velkými výběhy pro stáda zvířat v horách v Les Angles. Oblíbené je i safari Sigean směrem Narbonne. Tyto parky jsou otevřené celoročně. O dalších možnostech návštěv zoo se u mě informujte.




Poutě


Večerní trhy s sebou přinášejí v hlavní sezóně od půlky června do půlky září i velké poutě a zábavní atrakce pro malé i velké. Příjemný chladnější večer u moře si tedy užijete i s kapkou zábavy a zabavíte Vaše děti. Trhy a poutě bývají otevřené do půlnoci a vedle toho i mnoho obchodů kolem, kde si například můžete koupit výbornou domácí zmrzlinu. Největší je trh s poutí v Barcarés, dále stojí za to i v Saint Cyprien. Každé přímořské městečko ovšem nabízí v hlavní sezóně alespoň večerní trh a několik atrakcí pro děti.


Jeskyně


Abyste se trochu ochladili, nebo naopak utekli před špatným počasím, jsou zde celoročně otevřené jeskyně Grottes des Canalettes, které stojí za návštěvu. Návštěva není fyzicky náročná a v červenci a v srpnu je zde v ceně vstupného půlhodinové promítání o tajemství planety země na krápníky v jednom velkém dómu jeskyně. Podívaná stojí za to. Navíc kousek od vchodu do jeskyně je zdarma výstava obřích dinosaurů, Tento výlet se dá spojit i s návštěvou výše zmiňovaného zvířecího parku v Casteil, který je hned vedle, a s dalšími zajímavými zastávkami po cestě, které mám pro klienty připravené. Další jeskyně se nacházejí o něco dále, ale v případě zájmu je můžeme také zahrnout do výletů.


Vyjížďky na lodi


Z některých městeček si lze objednat vyjížďku na lodi ať už za pozorováním delfínů, za potápěním se nebo jen tak si vyjet na loď a vidět pobřeží z jiného úhlu. Často je to spojené i s jídlem na lodi. Například společnost Roussillon Croisieres nabízí tento typ plaveb na několik hodin denně a vyjíždí ze Saint Cyprien, Argeles sur Mer a Collioure.





Speciální letní akce


Především v hlavní letní sezóně je to tady samá akce v každém městečku a vesnici. Existuje program regionu, co se kde aktuálně děje. Většinou je to spojené tak, aby se zabavili jak děti (většinou skákací hrady atd...), tak i dospělí. Neváhejte se mě tedy při svém pobytu u nás zeptat co se kde aktuálně děje. Například jsou různé ohňostroje, průvody, předvádí se různé tance, sportovní akce, akce zaměřené na nějakou kulturu nebo místní produkt (Francouzi mají celoročně každých pár dní svátek něčeho - svátek medu, ovcí, chřestu, hub a čehokoliv co si dokážete představit a co je vlastně v tu dobu sezónní).



Rytíři a speciální programy na hradech


V hlavní letní sezóně se dočkáte i speciálních akcích na některých hradech, které jsou tady v okolí a na které zrovna beru často své klienty. Jsou zde ukázky bitev rytířů, draví ptáci, lidé v převlecích apod. Je to příjemné zpestření návštěvy hradů.



Nafukovací hrady a další radovánky pro nejmenší


Na plážích a v různých parcích jsou připravené v sezóně a někde i mimo sezónu obrovské nafukovací skákací hrady pro děti. Můžete tak udělat svým dětem radost a nechat je se vyblbnout i na několik hodin. Někde mají dokonce tyto nafukovací hrady přímo na moři. V regionu jsou i krásné velké dětské parky a v případě dovolené s dětmi se budeme snažit i třeba zahrnout tyto místa do programu, když si budete přát.




69 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page