top of page

Les Plus Beaux Villages de France - nejkrásnější vesnice Francie v regionu Pyrénées Orientales


Francie je plná překrásných míst a kdo ji jednou pozná, chce objevovat stále více. Jít po stopách vesniček označených jako ty nejkrásnější - Les Plus Beaux Villages de France není určitě špatný nápad, protože se dostanete na nádherná místa a každá z 158 takto označených historických vesniček Vás něčím uchvátí. Pojďme se podívat na to, které můžete vidět v regionu Pyrenées Orientales v nejjižnější části Francie a do kterých Vás mohu zavést na výlet. Jsou to kamenné vesničky s ojedinělým stylem domů, malebnými uličkami a krásnými výhledy do okolí.



Eus

Tato kamenná vesnička ze 16. století je položená v kopci, tudíž je na ní krásný výhled už z dálky a nejlépe z příjezdové cesty do centra. Projdete se úzkými kamennými uličkami, zahradou a na samém vrcholku Vás čeká kostel, u kterého se nachází kamenné pozůstatky z původního obydlí a průlezy místo ulic pod zmiňovaným kostelem. Z vesnice uvidíte na Pyreneje, které se začínají zvedat přímo nedaleko Eus. Doporučuji si dát kávu, výborné místní točené pivo nebo tapas v Café El Lluert, kde si vychutnáte nezapomenutelný výhled na přilehlé vinice, sady a hory. Více informací naleznete zde.



Castelnou

Středověké městečko posazené uprostřed kopců v oáze klidu. Krásné úzké kamenné uličky působí roztomile a jsou zde vidět úchvatné výhledy do krajiny. Na samém vrcholku vesnice je hrad, který je aktuálně zavřený, lze si ho koupit za 1 Eur, ale počítejte s opravami za pár milionů Eur :) Pořádají se tady středověké trhy každý týden. Občerstvit se můžete v jedné z menších kaváren a restaurací a vychutnáte si tak atmosféru tohoto místa. Lze se zastavit i před tímto městečkem, kde uvidíte krásný pohled na Castelnou s pozadím zasněžených Pyrenejí. Více infromací naleznete zde.




Villefranche de Conflent

Středověké městečko z 11. století je zařazeno mezi nejkrásnější vesnice Francie a patří i pod památky UNESCO. Nachází se na počátku Pyrenejí v údolí hor. Můžete zde procházet roztomilé uličky s řemeslnými krámky a restauracemi, vypít si kávu na náměstí u kostela Saint Jacques, nebo si i vyšlápnout kopec až k pevnosti Fort Libéria, ze které uvidíte na celé městečko a obklopující hory. Lze si udělat i prohlídku v impozantních hradbách, které obklopují celé město. Více informací naleznete zde.




Evol

Jedna z nejkrásnějších vesniček Francie nacházející se v Pyrenejích ve vyšší nadmořské výšce než ostatní zmiňované vesnice. Vychutnáte si zde klid uprosřed hor, přírodu a tichou kamennou vesničku s osobitým stylem domečků. Nad vesnicí se nachází zřícenína hradu a je možné si v okolí udělat procházky v přírodě. Více infromací naleznete zde.



Mapa nejhezčích vesniček v Pyrénées Orientales


369 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page