top of page

Francie: jak se pohodlně letecky a jinak dostat z ČR do zajímavých regionů ve Francii

Aktualizováno: 28. 2. 2019


Francie je země mnoha podob a v každé oblasti naleznete něco, co Vás uchvátí. Každá část je úplně jiná a vyznačuje se jinou architekturou místních městeček, jinými typy památek a celkově Vás to všude něčím příjemným překvapí. Alsasko s barevnými pohádkovými domečky je úplně jiné než jižní pobřeží s kamennými vesničkami. Některé regiony jsou bohaté na velkolepé zámky, jiné na středověké vesničky a tajuplné hrady. Během několika kilometrů narazíte na tolik krásných míst v přírodě a památek jako málokde. Francie stojí opravdu za návštěvu a to kterákoliv její část. Je výhodné si dojet v dnešní době co nejblíže letadlem/autobusem/vlakem a v daném regionu si půjčit auto. Francouzi mají totiž drahý benzín a mýta, proto by se Vám sem cesta z ČR vlastním autem prodražila a prodloužila. Pojďme se podívat na přímá letecká spojení z České republiky a další alternativní dopravu z letišť. V další části jsou příklady atraktivních regionů a dopravy do nich.


Alsasko

Přímé lety z České republiky do Francie

  1. Volotea - nízkonákladová společnost, se kterou lze sehnat akční letenky i za 10 Eur jednosměrnou ve spojení Francie - Česká Republika a zpět. V ceně mají vždy jedno příruční zavazadlo do 10 kg a kabelku/tašku na rameno. Praha - Nantes Praha - Bordeaux Praha - Toulouse Praha - Marseille Praha - Lyon

  2. Czech Airlines - naše letecká společnost, která v základní ceně letenky má příruční kabinové zavazadlo do 8 kg , pouze kabelku/tašku na rameno si k tomu není možné vzít jako u společnosti Volotea. Praha - Strasbourg Praha - Paříž Praha - Nice

  3. Air France - v ceně mají kabinové zavazadlo do 12 kg a kabelku/tašku na rameno. Transavia - v ceně mají kabinové zavazadlo do 10 kg. Vueling - španělská letecká společnost, v ceně základní letenky je jedno příruční zavazadlo do 10 kg a kabelka/taška na rameno. Ryanair - v ceně taška nebo kabelka, která se umístí pod protější sedadlo EasyJet - v ceně malé příruční zavazadlo do 10 kg Praha - Paříž

  4. Hop! - v ceně mají kabinové zavazadlo do 12 kg. Praha - Lyon

  5. EasyJet - v ceně malé příruční zavazadlo do 10 kg Praha - Basilej

  6. Ryanair - v ceně taška nebo kabelka, která se umístí pod protější sedadlo Praha - Bordeaux Praha - Paříž Praha - Marseille


Carcassonne

Navazující dálkové luxusní autobusy a vlaky ve Francii

Společnosti Flixbus, Ouibus a Isi lines zajišťují hustou síť autobusů po celé Francii za výhodné ceny. Jedná se o dálkové pohodlné autobusy, kterými se dostanete na různá zajímaví místa z měst, kam létají letadla přímo z Prahy.


TGV nebo vlaková spojení SNCF jsou také pohodlná, rychlejší, ale počítejte s cenami 2x až 3x dražšími, než jsou autobusy. Stejný den tedy můžete využít například autobus za 10 Euro a vlak na stejné trase za 25 Euro.


Vyzkoušejte srovnávač cen všech přepravních možností - autobusů, vlaků, BlablaCar, například na www.kelbillet.com.


Château du Haut-Koenigsbourg

Alsasko

Ze Strasbourgu, do kterého létá přímý let z Prahy, se můžete ještě přiblížit do samého srdce Alsaska - města Colmar. Cesta trvá hodinu autobusem a půl hodiny vlakem. Cena se pohybuje od 5 Eur autobus a 10 Euro vlak. Objevte barevné pohádkové vesničky ve vinicích, hrady a užijte si příjemnou atmosféru Alsaska.

Praha - Strasbourg - Colmar nebo Praha - Basilej - Colmar


Normandie

Abyste se co nejblíže přiblížili Normandii, využijte spoje z Prahy do Paříže, dále pak si můžete vybrat autobusovou nebo vlakovou dopravu do středu Normandie do města Caen. Autobusem zde dojedete z Paříže za cca 3 h, vlakem za 2.15 h. Ceny se pohybují od 5 Eur za autobus v jednom směru. V Cean si už pak můžete půjčit auto a projet si celou Normandii.

Praha - Paříž - Caen


Chateau Ducs

Bretagne

Krásnou a tajemnou Bretagne si nejlépe přiblížíte leteckým spojem Praha - Nantes. Zde si na letišti můžete rovnou půjčit auto a vydat se po jižní straně Bretagne až do Brest. A nebo si z Nantes zajet na sever Bretagne až k pověstnému Mont Saint Michel a Saint Malo. Celá Bretagne je krásná a plná středověkých vesniček, krásných útesů, majáků a hradů.

Praha - Nantes


Bordeaux

Z Prahy se dostanete do Bordeaux přímým letem, Volotea dělá několikrát ročně akce i za 15 Euro. Lze tedy koupit velmi výhodné letenky.

Praha - Bordeaux


Paulilles

Nejjižnější pobřežní část Francie a Pyreneje

Opět letecká společnost Volotea zajišťuje výhodné lety do této oblasti. Přímým letem Praha - Toulouse se nejblíže přiblížíte jak k horám, tak k moři. Autobusy se dostanete k moři za ceny od 5 Eur, vlaky pak od 15 Eur. Je vhodné se přiblížit z Toulouse do Perpignanu, který je ve středu regionu. Ubytování u Čechů v této oblasti a kontakt na českou průvodkyni je zde.

Praha - Toulouse - Perpignan


Provence

Pokud si přejete zažít Provence s rozkvetkými levandulemi, přijeďte v druhé půlce června a v červenci. Z Prahy se sem přiblížíte nejblíže do Marseille, která se nachází pod středem Provence. Vyplatí se tedy zde půjčit auto. Pro kontakt na levné a krásné ubytování u Čechů v Provence pište na info@uzijsidovolenou.cz.

Praha - Marseille



Azurové pobřeží

Je zde přímý spoj Praha - Nice. Z Nice už si můžete projet autem Cannes, Saint Tropez, Monako a mnoho dalšího. Užijete si krásné zátoky a čisté moře.

Praha - Nice


Francouzské Alpy

Proč si nezaleťet pohodlně do Francouzských Alp z Prahy? Spoj Praha - Lyon umožňuje se přiblížit k největších střediskům v Alpách. K tomu společnost Ouibus zavedla spoje z Lyonu přímo na všechny největší velká alpská střediska ve Francii. V ceně jízdenky je i místo na lyže/snowboard. Více o těchto autobusových spojích naleznete zde.

Praha - Lyon


Les 2 Alpes

Nechte si poradit od někoho, kdo se případně domluví francouzsky a vyřeší za Vás problém, kdo navštívil mnoho těchto oblastí a žije již několik let ve Francii.

Pro konkrétní naplánování cesty a všech zastávek a výletů na Vaší dovolené můžete využít služby Plánování Dovolené, kde Vám sestavíme všechny praktické informace a tipy na výlety na Vaší cestě podle Vašich představ, najdeme to nejlepší ubytování, výhodné letenky, půjčovnu aut atd. Více na uzijsidovolenou.cz/planovanidovolene.




947 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page