top of page

Kolik stojí dovolená u nás v jižní Francii a jak se k nám dostat?

Aktualizováno: 25. 11. 2019

Mnoho klientů se mě ptá na různé propočty a ceny pro jejich dovolenou v jižní Francii. Proto jsem se rozhodla sepsat tento přehled, abyste měli krásně představu, kolik dovolená tady cenově vychází a jaké možnosti u mě máte. Jak jistě víte, cestování bez cestovní kanceláře je levnější a jelikož nejsem cestovní kancelář, dovolená tady v jižní Francii vyjde i s výlety na skvělou cenu. Snažím se lidem pomoci se dostat k těm nejlepším cenám letenek, jízdenek a případně ubytování a radit jim přes on-line komunikaci, protože jakmile si u mě zaplatíte výlet/y ať už s ubytováním nebo bez, tuto službu máte ode mě navíc. Jde mi o to, že když se dá ušetřit na některých výdajích dovolené, proč se o to nesnažit, abyste si pak mohli dovolit užít si dovolenou více a penízky vložit do záživnějších věcí než jen do drahých letenek :)

Ověřte si dostupnost ubytování a možností výletů zde.


Základní heslo pro nejvýhodnější dovolenou u nás zní:

Vše řešte hodně dopředu!



Letenky

Jak radím v jednom ze svých starších článků, pokud si dovolenou řešíte na vlastní pěst bez cestovní kanceláře, vše je dobré plánovat, řešit a kupovat dostatečně dopředu. To se týká obzvlášť letenek, kde s vyplatí sledovat akce na daný termín.

Letenky v sezóně duben - říjen k nám v předstihu seženete i za 1500 Kč/zpáteční letenka i se dvěma malými příručními zavazadly. Ovšem musíte mít štěstí, hodně to sledovat nebo si zamluvit u mě termín podle výhodných letenek, pokud na to mám časové kapacity. Více realistická cena je mezi 1500 - 2500 Kč za zpáteční letenky zakoupené včas. Když budete otálet s koupí, mohou se vyšplhat až na 3000 Kč a mnohem výš.

Jelikož se mi rok 2019 plní velmi rychle a volné termíny ubývají, doporučuji to řešit co nejdříve, abyste zvládli koupit výhodné letenky.

Přímé lety jsou z Prahy do Barcelony nebo Toulouse. Dále je možné využít linky Bratislava - Girona, Krakov - Girona. Jsou možné i lety z Vídně. Nejčastěji klienti létají do Barcelony (nejvýhodněji u společností Ryanair, Vueling, Czech Airlines) a Toulouse (společnost Volotea), což je cca 220 km od nás.

Navíc co je skvělé, že můžete spojit rovnou dovolenou s návštěvou těchto měst, v Barceloně doporučuji jednu noc po příletu nebo před odletem, abyste zvládli vidět alespoň ty hlavní zajímavosti Barcelony. S orientací v Barceloně poradím a dám i tipy na to co vidět.

Pokud byste raději letěli co nejpřímější cestou a nikde moc necestovali z/na letiště, existují možnosti s přestupem, a to Praha - Brusel - Perpignan, Praha - Londýn - Perpignan, Brno - Londýn - Perpignan, Ostrava - Londýn - Perpignan. Vše je se společností Ryanair, je nutné ale zjistit, zda lety na sebe navazují a kolik je mezi nimi času, c čím už vám pomůžu. Společnost Volotea pak nabízí možnost Praha - Nantes - Perpignan.

Jak na letenky? Zeptejte se mě a já Vám se vším poradím.



Doprava z letiště k nám


Perpignan je takový střed této oblasti, kam jezdí i všechny hlavní vlaky a autobusy, které spojují i právě Gironu, Toulouse nebo Barcelonu s námi. Jelikož je zde dražší benzín a jsou zde mýtné brány, velmi se vyplatí si cestu z letiště do Perpignanu zajistit vlakem nebo autobusem.

Autobusy Flixbus nebo Ouibus jezdí z centra města (Flixbus dokonce občas i přímo z letiště) přímo až do Perpignanu bez jediné zastávky nebo s jednou zastávkou. Cesta trvá 2,5 hodiny. Ceny jsou od cca 8 Eur do 25 Eur za jednu cestu. V ceně je i místo pro velký kufr.

Vlaky jsou také možnost z Barcelony nebo Toulouse, do Perpignanu se dostanete bez přestupu a navíc je cesta o hodinu kratší než autobusem. Jen musíte počítat s dražšími jízdenkami cca od 30 Eur výše za jednu cestu.

Pokud by nám to čas dovolil, můžeme si udělat výlet po cestě na letiště a využijeme tak cestu na to, abyste něco viděli. To je další možnost dopravy k nám, jen počítejte s cenou vyšší kvůli benzínu a mýtům. Vše záleží na aktuálních cenách pohonných hmot a kde všude byste se chtěli zastavit. Volba dopravy závisí na počtu osob, čím více lidí, tím více se vyplatí mě využít jako dopravu do místa odletu/příletu.

Co se týká odvozu z Perpignanu, ať už z letiště nebo nádraží, postaráme se o vás my. Účtujeme si jen 20 Eur za jeden odvoz do ubytování. Cena se vyplatí oproti taxi a vy můžete být v klidu. Navíc autobusy zde moc nejezdí a mají velké intervaly. Tuto službu poskytujeme do 21 h večer. Po této době jsme schopni vám objednat taxi, ovšem ne v každém ubytování přijímají hosty takto pozdě.



Ubytování


Nabízím soukromé ubytování v domech u moře s českými majiteli. Nemusíte se tedy bát komunikace v cizím jazyce ani v ubytování. Máte pro sebe celý dům, i se zahradou nebo jeho část. V domě je velká kuchyň i gril. V červenci a srpnu je ubytování povinně po týdnech od soboty do soboty, ostatní termíny jsou schopni se přizpůsobit dle volných kapacit.

Pokud není volno v daném termínu a chtěli byste přijet a vydat se se mnou na výlety, pomáhám klientům najít jiné vhodné ubytování u moře, aby bylo cenově atraktivní a plně splňovalo nároky. Klient si pak toto ubytování už stejně jako letenky a případnou dopravu rezervuje a hradí přes internet sám. Já jsem pouze rádce:)


Výlety


Kdybyste chtěli neúnavně cestovat a poznávat tento region, zabralo by nám to minimálně 8 celých dní :) Mám připraveno okolo 40 - 50 zastávek v regionu, které stojí za vidění, a které mám uspořádané do 8 směrů (výletů). Běžně klienti mají během týdne zájem obden absolvovat výlet, což vychází na 3-4 výlety za dovolenou, což také doporučuji. Jeden den výlet druhý den odpočinek u moře. Mimo koupací sezónu je to samozřejmě jinak. Snažím se výlety přizpůsobovat počasí, abyste měli maximum z výletu. Dle přání klienta zastávky různě kombinuji a případně jsem schopna přidat další. Na mých výletech je výběr z toho nejlepšího, ovšem region nabízí i mnohem více.

Co se týká ceníku, například dvě osoby v autě zaplatí za půldenní výlet celkem 80 Eur plus benzín (případně mýta, těm se ale vyhýbám). Půldenní výlet je na cca 7 hodin. Podrobnější ceník naleznete zde. Ukázky fotek z výletů si můžete prohlédnout v sekci výlety.

V ceně nejsou zahrnuty případné vstupy na památky, ale většina výletu je bez vstupu, doporučím Vám, co stojí za to si zaplatit, rozhodnutí je pak na Vás. Navíc ode mě dostane každý klient, který si zaplatí více výletů nějaký bonus :)


Ukázkové kalkulace dovolené


2 osoby - výpočet průměrné přibližné ceny na osobu za 8 dní/7 nocí v září

Letenky.................................................................................................................70 Eur

Doprava z/do Perpignanu.....................................................................40 Eur

Doprava z/do ubytování z/do Perpignanu..............................20 Eur

Ubytování na 7 nocí u moře..................................................................175 Eur

2 půldenní výlety............................................................................................80 Eur

2 celodenní výlety.........................................................................................110 Eur

Přibližný benzín za výlety........................................................................44 Eur

Celkem..........................................................539 Eur


4 osoby - výpočet průměrné přibližné ceny na osobu za 8 dní/7 nocí v září

Letenky.................................................................................................................70 Eur

Doprava z/do Perpignanu.....................................................................40 Eur

Doprava z/do ubytování z/do Perpignanu...............................10 Eur

Ubytování na 7 nocí u moře..................................................................105 Eur

2 půldenní výlety............................................................................................50 Eur

2 celodenní výlety.........................................................................................70 Eur

Přibližný benzín za výlety........................................................................22 Eur

Celkem...........................................................367 Eur


Děti do 15 let se v ceně výletů neodrazí , pokud cestují sami s jedním rodičem, cestují zdarma! Děti do 12 let navíc mají v ubytování s českou majitelkou slevu.




Výdaje za jídlo


Ke kompletní částce zbývají přidat ještě náklady za jídlo, jelikož je to ale velmi individuální částka, uvedu Vám alespoň informace o cenách. Zajišťuji vždy ubytování v apartmánech s kuchyňkou, což Vám pomůže ušetřit náklady. Co se týká nákupu potravin v obchodech a na trzích, počítejte s vyššími cenami oproti Česku, které jsou cca o 30 % vyšší. Dočkáte se ale vyšší kvality potravin a například levnějšího a kvalitního vína. V okolí jsou vždy nějaké pekárny a obchůdky, levnější je to samozřejmě ale ve větších obchodech. Normálně se se svými klienty při cestě stavuji i na nákup v těchto velkých supermarketech, aby to nemuseli tahat, takže se nebojte :)

Co se týká restaurací, oproti České republice jsou zde ceny poměrně vyšší. Francouzi mají rádi polední menu s předkrmem, hlavním jídlem a zákuskem, kdy se opravdu hodně a velmi dobře najíte. Tyto menu začínají na 12 Euro a vyplatí se. Pokud si chcete zakoupit samotné hlavní jídlo, počítejte v normální restauraci s cenou od 9 - 15 Euro. Ryby a speciality jsou dražší. Ovšem například místní populární slávky zde pořídíte za příznivé ceny. Ve Francii je povinnost dát zákazníkovi v restauraci vždy čerstvou vodu zdarma. O jídle ve Francii si můžete přečíst v mém dalším článku zde.



Těšíme se na Vás!








1 288 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page