top of page

Proč se za mnou vydat do jižní Francie i v zimě a mimo letní sezónu

Aktualizováno: 16. 10. 2018


Nejjižnější oblast Francie nabízí nejenom příjemný letní pobyt u moře spojený s výlety. Lze si zde užít dovolenou po celý rok. Je tady totiž mnoho aktivit a výletů. které se dají provozovat celoročně, dokonce některé pouze v zimě. Pokud nemáte rádi horko na výlety, tím spíše bude počasí mimo sezónu tady pro Vás příjemnější. Pojďme se podívat na to, proč si právě vybrat mimoletní sezóny v tomto regionu pro svou dovolenou.


Cap Bear

Počasí

Od května do října je možné se koupat v moři a teploty vzduchu dosazují kolem 25 - 40 stupňů. Mimoletní sezóna zahruje období listopad - duben. V tomto období může být až k 25 stupňům, každý rok je to proměnlivé. Nejnižší teplota je kolem nuly, na horách pod bodem mrazu. Může se stát, že tedy v prosinci nebo lednu budete klidně chodit venku v tričku. Co se týká výletů, teploty jsou pro ně příjemnější než v horkém létě. Pokud se obáváte srážek, přizpůsobuji výlety počasí, mám totiž výlety na různé strany regionu a v každém bývá trochu jiné počasí. Navíc když například budu vědět, že v útery máme výlet a všude bude pršet, přesunu ho na středu a na deštivý den se pokusím vymyslet jiný program. Pro jedno auto klientů mám totiž vždy vyhrazený celý týden, abych mohla případně výlety posunout na jiný den. Předpokládám vždy s výlety na 2-4 dny v týdnu, většinou si takto klienti objednávají výlety. Jelikož je ale tato oblast u moře, máme štěstí a srážky se drží spíše dále od moře. Oproti České republice zda navíc zapadá slunce o hodinu později, užijete si tedy denního světla o trochu déle.


Collioure

Množství turistů

Mimo sezónu výrazně ubyde všude turistů, užijete si tedy dovolenou ve větším klidu a přestože se nebudete moci koupat v moři (nemluvím o otužilcích), představte si, že budete mít v dohledu celou prázdnou dlouhou širokou písečnou pláž pro sebe, po které se můžete projít a vychutnat si tak čerstvý mořský vzduch. Lze si dát několik kilometrů chůze po pláži s nohama ve vodě. Je to moc příjemné.


Vánoční trhy

Od začátku prosince do poloviny ledna (záleží na konkrétním městečku) můžete navštívit několik krásných vánočních trhů v městečkách u moře, což dodává trhům netradiční kouzlo. Dále pak se pořádají trhy v hradech, středověkých městech a na dalších zajímavých místech. Každá vesnička je ozdobená pouličními světly a už jen projíždět Francií na Vánoce je zážitek. Francouzi si dávají záležet na vánočních trzích a jsou tedy velkolepé a mají krásnou výzdobu, pohádkové postavy, vláčky, kluziště, horské dřevěné chaty s restauracemi a malá zvířecí zoo. Se mnou se můžete těšit návštěvy trhů v Barcarés, Collioure, Carcassonne, Perpignanu a dalších městech. Večer se vše rosvítí a budete se cítit jako v pohádce. Navíc i přes vyšší teploty tady můžete vyzkoušet lední bruslení, všude uvidíte zasněžené stromy a to vše kousek od promenády a pláže :)


Perpignan

Hory, lyžování a termální lázně v horách

Od prosince do konce března (někde i déle) je možnost si od moře zaskočit na hory a zalyžovat si v Pyrenejích. Nově pořádám i výlety spojené s lyžováním. Nejbližší střediska jsou 100 kilometrů od moře. Je možné využít jak francouzskou tak i španělskou stranu Pyrenejí. Nejoblíbenější jsou střediska na španělské straně La Masella a La Molina, které jsou velikostě jako alpská střediska. Můžete si půjčit výbavu na místě. Stačí když si s sebou přibalíte do letadla lyžařské kalhoty, bundu, rukavice a brýle. Po cestě na hory se Vám naskytnou krásné pohledy do krajiny. Při návratu se můžete zastavit v některém z termálních venkovních lázních v horách. přímo po cestě jsou například lázně Bains Saint Thomas nebo Llo, kam Vám mohu poskytnout menší slevu. Spojení hor a odpočinku v lázních je k nezaplacení.


Bain Saint Thomas

Výlety pořádané v sezóně i mimo sezónu

Většina výletů, které pořádám v sezóně je možné podniknout i mimo sezónu. Navštívíte tedy hrady, kláštery, středověká městečka, přímořská městečka, projedete se po mořských útesech, uvidíte krásné kaňony, jeskyně, podnikneme spolu degustaci vína, navštívíte nejkrásnější vesničky Francie a spoustu dalšího. Můžete se inspirovat fotkami z výletů zde.



Sportovní aktivity

Kromě zmiňovaného lyžování můžete podniknout i například mimo sezónu windsurfing, kiting nebo další vodní sporty, pro které je zde celoročně vhodné počasí a uzpůsobené pláže a vodní laguny, ve kterých není moc vody, což umožňuje i začátečníkům si tento sport vyzkoušet. Pořádají se zde celosvětové závody v kitingu na moři, jelikož jsou zde dobré větrné podmínky. Výbavu i s neoprenem si můžete půjčit na místě, existuje zde na to i škola. Další možnosti jsou si půjčit kolo, zajet na brusle a další sporty, které děláte i v letním období. Teploty totiž u moře zůstávají příznivé.


Jeden z katarských hradů Peyrepertuse

Poznávací a aktivní dovolená se vším všudy

Pokud se tedy rozhodnete přijet i v zimní sezóně a mimo léto, nemusíte se bát, že tady nebude co dělat. Užijete si v jedné dovolené mnoho věcí naráz - vánoční trhy, výlety po historických i přírodních památkách v okolí, uvolníte se v termálních lázních, užijete si hory ať už při pěších procházkách nebo při lyžování, můžete si vyzkoušet i kiting na moři. Čeká Vás nespočet různorodých aktivit a výletů se mnou a vše přizpůsobuji klientům podle požadavků.


Ubytování u Čechů i přes zimní období

Připravujeme pro Vás stejně jako v letním období možnosti ubytování u Čechů u Perpignanu. Můžete se tedy těšit nejenom na českou průvodkyni a výlety bez jazykové bariéry, ale také na možnost příjemného ubytování v domě s kompletním vybavením, se zahradou, grilem, krbem a zimní zahradou za příjemné ceny. Již brzy bude toto ubytování v nabídce.


Dále připravujeme....

Výlety na soukromé malé plachetnici na mořské laguně na prázdný ostrov, jízda v teréních autech po speciálních sjezdovkách, kde se trénuje na Dakar. Těště se :)






357 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page