top of page

Španělsko: Costa Brava a Katalánsko jinak než znáte

Aktualizováno: 27. 8. 2018

Velmi turisticky oblíbená destinace Costa Brava v Katalánsku je navštěvovaná kvůli moři a Barceloně, ovšem my jsme si oblíbili tady úplně jiná místa, která věřím nadchnou i Vás. Je tu k navštívení mnohem více míst, než jen pobřeží. Nechte se inspirovat nebo přijeďte za mnou do jižní Francie, která je hned za rohem, a uděláme si sem výlet rovnou z letiště.


Monastère de Sant Pere de Rodes

Monastère de Sant Pere de Rodes

Na severu Španělska, téměř u hranic s Francií, se nachází tento nádherný klášter z 9. století, který je vysoko položený a je z něj krásný výhled na moře a pobřeží. Je rozsáhlý a stojí za to si zaplatit vstupné a podívat se dovnitř. Dostanete se až k němu autem a pár set metrů vedle je historický kostel s pozůstatky tehdejší vesnice. Více informací zde.



Muzeum Salvádora Dalího ve Figueres

Muzeum Salvádora Dalího ve Figueres

V městečku Figueres se narodil i zemřel slavný Salvador Dalí. Jeho velkolepé muzeum nadchne i jeho nenadšence a zaujme Vás svým interiérem, exteriérem a samozřejmě i jeho díly, kterých je nespočet. Doporučuji toto muzeum i pro ty, kteří normálně muzea nenavštěvují.

Více informací najdete zde.



Cap Creus

Mořský výběžek na severu Costa Bravy je krásným místem pro procházky po mořských útesech. Tato chráněná přírodní oblast skrývá mnoho malých pláží, zátok a můžete si tak bez davů turistů najít to svoje místečko, kde se v klidu osvěžíte v moři. Je zde mnoho turistických tras a tak můžete zabloudit na všechny strany a najít si i méně turistická místa a zátoky s plážemi. Nahoře Vás čekají dvě restaurace s terasou a maják.



Cadaqués

Cadaqués

Pobřežní kouzelné městečko s roztomilými úzkými uličkami na severu Costa Bravy, které je zajímavé tím, že zde jsou samé bílé domy, je tady dům Salvadora Dalího přístupný pro veřejnost a obyčejný kostel, který Vás ovšem vevnitř velmi překvapí, jak je vyjímečný.



Montserrat

Montserrat

60 km od Barcelony se nachází nádherný klášter vysoko ve skále, který s okolním prostranstvím připomíná malé městečko. Je to opravdu unikát vidět toto místo, lze se projít i po turistických cestách v okolí a vidět tak klášter i z větší dálky. Jsou tu krásné pohledy na Montserrat a do okolí, jelikož klášter se nachází ve vysoké nadmořské výšce. Lze se sem dopravit autem nebo zubačkou. Jezdí sem i vlak z centra Barcelony.




Congost de Mont Rebei

Dále ve vnitrozemí se nachází úžasný kaňon, který se podobá známému kaňonu Verdon v Provence. Musím říct, že mě tento španělský kaňon ale zaujal mnohem více. Dá se zde chodít pěšky podél celého kaňonu, přes most přes vodu, na strmé skále po schodech a ve vydlabané skále po pěší cestě. V kaňonu je průzračná teplá tyrkysová voda a lze si jej celý projet na kajacích, což je úžasný zážitek, řekla bych že ještě hezčí, než si ho projít pěšky.


Masella

Masella a Molina

Že je v Pyrenejích moc teplo a nedá se tu lyžovat? Omyl, jsou tu hned co nejblíže k pobřeží dvě velká střediska Masella a Molina, které jsou velikostně a kvalitně jako ta alpská. Lyžuje se tu normálně do března, i déle. Dlouhé široké sjezdovky pod masivními skálami dodávají tomuto středisku nezapomenutelnou krásu. Více informací naleznete zde.

337 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page